Sezonowe owoce i warzywa

Piękne i słoneczne dni – tak to wiosna i zbliżające się lato ale nie tylko, to czas dla ozonowania wody. To również czas w którym zaczyna się produkcja owoców i warzyw sezonowych. Okres letni to idealny czas na dostawę najwyższej jakości, a zarazem świeżych prosto z pola produktów. Niestety to co na polu znakomite może nie przetrwać… Podróż od zerwania na polu do takiego konsumenta jak ja jest dość długa i najczęściej przemysłowa.

Aby produkt była u mnie i u Ciebie taki jak na polu musi być poddany odpowiedniemu „utrwaleniu” dzięki dezynfekcji wodą ozonowaną. to idealne rozwiązanie dla zachowanie najwyższej jakości mikrobiologicznej i świeżości owoców i warzyw.

Woda ozonowana to doskonałe rozwiązanie dla pozbawienia środków ochrony roślin Ś.O.R. z owoców i warzyw, co jest mega ważne dla osób takich jak ja, czyli alergików ponieważ bynajmniej ja mam na środki chemiczne stosowane na owoce i warzywa uczulenie.

Ozonowanie wody w celu pozbycia się środków odbywa się w systemie ozonowania wody, a następnie woda musi oddziaływać choćby na sortownikach czy kanałach rozładunku wodnego. Można zastosować indywidualne urządzenia ale to kwestia posiadanych rozwiązań technicznych.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *